Dačić saopštio

Policajci upucali pomahnitalog napadača u Beogradu: Sjekirom posjekao oko čovjeku, udario ženu

  • Izvor: Telegraf
  • 03.10.2024. 22:52

U Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, večeras je V.D. (46) najprije jednom muškarcu oštrim predmetom nanio povredu oka, a potom svoju komšinicu udario u glavu i zatvorio se u stan.

Nakon bezuspješnih pokušaja pregovaračkog tima MUP-a da sa njim uspostave komunikaciju, policijski službenici Interventne jedinice 92, koji su pokušali da uđu u stan, su ga, upotrebom službenog oružja, spriječili u namjeri da ih povrijedi, saopštio je večeras potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

“Večeras je, na Vračaru, u Bulevaru kralja Aleksandra, V.D. (46), u hodniku zgrade u kojoj živi, najprije jednom muškarcu oštrim predmetom nanio povredu oka, a potom svoju komšinicu udario u glavu i zatvorio se u stan. Policijska patrola je odmah stigla na lice mjesta gdje ih je on gađao čvrstim i oštrim predmetom, a potom se zaključao u svoj stan“, rekao je Dačić.

Zatim se uključio Pregovarački tim MUP-a, a na sve pokušaje da uspostave komunikaciju sa njim, on nije odgovarao.

„Policijski službenici Interventne jedinice 92 su pokušali da uđu u stan, pri čemu ih je on napao sekirom i tada su ga policijski službenici, upotrebom službenog oružja, sprečili u nameri da ih povredi. Tom prilikom napadač je povrijeđen, a dok su ga prenosili do kola Hitne pomoći, pokušao je da izvuče pištolj policajcu. Pregovarači su na lice mjesta doveli i majku napadača, da pokuša da ga navede da progovori, koja u tome nije uspjela”, izjavio je ministar Dačić.

Pratite nas i putem Vibera