Dubrovnik

Policajac jurio motociklistu i zabio se u banderu

  • Izvor: Agencije
  • 12.06.2023. 17:05

Dubrovački saobraćajni policajac teško je povrijeđen juče na dužnosti prilikom potjere za motociklistom uočenim u nizu saobraćajnih prekršaja, a motociklista je pobjegao i utvrđuje se njegov identitet.

Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao policijski službenik motociklista, koji je trenutno na ispomoći u Stanici saobraćajne policije Dubrovnik, dogodila se juče u 17:40.

Policajac je bio na dužnosti te se kretao ulicom Pera Bakića u potjeri za motociklistom uočenim u nizu prekršaja, odnosno brzoj vožnji, vožnji bez registarske oznake i bez korištenja zaštitne kacige na glavi vozača.

Policajac je pokušavao zaustaviti motociklistu zvučnim i svjetlosnim signalima, pri čemu je, ulaskom u lijevu nepreglednu krivinu, izgubio kontrolu nad motociklom i prednjim dijelom udario u stub javne rasvjete.

Od siline udara motocikl se odbio, dok je policijski službenik ostao da leži bez svijesti, a vozač drugog motocikla se udaljio sa mjesta nesreće.

Povrijeđeni policajac prevezen je u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju zbog zadobijenih teških povreda.

Uviđajem na mjestu nesreće rukovodio je zamjenik opštinskog državnog tužioca, a saobraćaj na tom dijelu je zbog uviđaja bio u potpunosti zatvoren gotovo do 20 sati.

U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja identiteta motocikliste za kojim je policijski službenik bio u potjeri.

Pratite nas i putem Vibera