Izbio požar u soliteru

Palila svijeću na Zadušnice pa uhapšena

  • Izvor: Kurir
  • 07.10.2024. 17:04

U subotu popodne izbio je požar na terasi u soliteru u Bloku 61 na Novom Beogradu. Na svu sreći tom prilikom niko nije teže povrijeđen, a istragom je utvrđeno da je R.N. (72) zapalila svijeću povodom Zadušnica na terasi i da je to razlog požara, pa je sada uhapšena.

Osumnjičenoj R.N. na teret se stavlja krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Požar je, podsjetimo, buknuo oko 15.20 sati u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

"R.N. je u subotu povodom praznika Zadušnice navodno, zapalila svijeću na terasi. Svijeća je pala i zahvatila nešto na terasi što je ubrzo buknulo i vatra je počela da bukti. Vatra je zahvatila cijelu terasu, ništa se nije vidjelo... Crni gusti dim je kuljao odatle. Bilo je jezivo“, kaže sagovornik Kurira.

On dodaje da je tom prilikom oštećeno nekoliko stanova u višespratnici, a Lj.Č. (61) inače, komšinica uhapšene tom prilikom zadobila je lakše povrede jer je pokušala da spriječi požar. 

Vatra je kuljala na sve strane, cijela terasa je bila u plamenu, a pošto se stan uhapšene nalazi na devetom spratu solitera, prema riječima očevidaca, vatra je išla i ka ostalim stanovima na tom spratu, ali i u vis do 11 sprata.

"Vatrogasci su brzo došli na adresu i lokalizovali požar u kome je pričinjena velika materijalna šteta. Osam vozila sa 22 vatrogasaca Vatrogasno-spasilačkih jedinica Zemun i Savski venac učestvovali su na gašenju požara“, navodi izvor.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: