Drama u Trebinju

Otac prijetio da će ubiti djecu

  • 04.06.2018. 19:46

Nezapamćena drama danas u Trebinju. Tridesetjednogodišnji Miroslav Milišić svoje dvoje djece držao je u naručju zajedno sa bombom.

Prijetio je da će se sa maloljetnim sinom i kćerkom raznijeti ukoliko mu se ne vrati supruga koja ga je napustila i odvela najmlađe dijete. Milišić se prvo zatvorio u porodičnoj kući u trebinjskom naselju Gorica a potom je izašao i krenuo kroz naselje. 

Panika je vladala na sve strane. Policija je bila nemoćna a komšije uplašene.

"Znači, scenario za film. Užas užas, šokirana sam".
"Drži čovjek bombu, a djeca su tu. Jednostavno strašno, bez komentara. Da li je panika velika? Jeste, čitavo naselje, čitav grad, država je u panici".
"I ja sam majka. Nemam komentara, samo se molim Bogu da se sve lijepo završi", govorili su uplašeni i zabrinuti Trebinjci. 

Porodica i prijatelji Milišiću nisu ništa mogli, bombu i djecu nije ispuštao iz ruku. Da spriječi tragediju pokušao je i jeromonah Porfirije iz manastira Tvrdoš ali bezuspješno. Milišić je u jednom momentu krenuo i u grad pa je saobraćaj bio zaustavljen. Na kraju je došla i njegova supuga ali i njen otac. Krenulo je guranje.

"Zajedno su pali na pod i u tom momentu policijski službenici su odvojili djecu. Prvo dijete je mnogo lakše odvojeno nego drugo dijete. Došlo je do komešanja, pada na asfalt i u tom momentu je drugo dijete odvojeno, a otac od njegove supruge je uzeo bombu i bacio je preko puta", ispričao je Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje. 

Talačka kriza i prava drama u trebinjskom naselju Gorica dešavala se punih pet sati. Na sreću sve je završeno dobro. 

Miroslav Milišić je pokušao  pobjeći ali vrlo brzo je uhapšen. Djeca sa majkom se nalaze u trebinjskoj Opštoj bolnici.

"Djeca su dobro, na sigurnom su, zbrinuta su u Opštoj bolnici Trebinje. Nisu konstatovane povrede, ali su traumatizovana. Lice je lišeno slobode i kriminalistički se obrađuje u prostorijama PU Trebinje", saopštio je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje.

Milišić je policiji rekao da sve radi jer ga je supruga prevarila. Glavni akter današnje drame i od ranije je imao problema sa zakonom. Hapšen je zbog teških krađa, za nasilje u porodici prvi put prijavljen je još prije deset godina.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.