Luka Matić

Otac petogodišnje djevojčice se bori za život: Udario ga pijani vozač Mercedesa

  • Izvor: Avaz
  • 26.08.2022. 14:53

U Drvaru je u subotu došlo do teške saobraćajne nezgode u kojoj je povrede opasne po život zadobio 37-godišnji Luka Matić. Matićev auto je udario sivi Mercedes kojim je upravljao 24-godišnji Đ. R.

Vozač Mercedesa je navodno bio pod dejstvom alkohola i vozio je 193 kilometra na sat. Postoji mogućnost da je bio i pod uticajem opojnih droga, a toksikološki nalazi bi trebali biti gotovi za 10-ak dana. 

Naime, Matić je u subotu oko 15.25 sati krenuo kući sa posla. Izašao je sa parkinga, ušao u svoju traku i nastavio da vozi. Đ. R. se zabio Mercedesom u Matićev automobil 10 do 15 metara od firme u kojoj je Matić zaposlen. Nezvanično, vozio je brzinom od 193 kilometra na sat.

Višestruki prelomi i povrede opasne po život

Matić je zadobio povrede opasne po život i trenutno se liječi u mostarskoj bolnici. Ne postoji šansa da bude prebačen u Split na liječenje zbog težine povreda, jer ne bi podnio transport.

Od siline udara, došlo je do puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu nagniječena i trenutno se nalazi na respiratoru. Slezena je pukla i ona je morala biti izvađena. 

Jetra je takođe pukla ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su mu pukle na tri mjesta. Prognoze doktora nisu dobre. Navode da su male šanse da preživi. 

Matić je oženjen i otac petogodišnje djevojčice.

Pročitajte još:

Poznat identitet Banjalučanke koja je poginula stravičnom sudaru

Trojac iz Banjaluke krao građevinski materijal i mašine

Mercedesom stigao do tuđeg dvorišta, ukrao papuče i pobjegao

Kamera snimila sudar u Prnjavoru (VIDEO)

Bez dozvole i pijan upravljao automobilom