OJT Banjaluka

Osumnjičeni za zločin iz koristoljublja: Predložen pritvor osumnjičenima za ubistvo Kisina

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Dragana Jelaču (48) iz Čelinca, Valentinu Stojanović (20) iz Laktaša i Davida Kostića (46) iz Laktaša, osumnjičenima za teško ubistvo Saše Kisina (49).

Zločin se dogodio 13. maja oko 21 časova u napuštenoj kući u ulici Jovana Dučića. Osumnjičeni se terete za ubistvo iz koristoljublja i ukoliko se dokaže krivica prijeti im kazna od 10 godina ili doživotni zatvor.

”U napuštenoj kući, koju su neovlašteno koristili, a u kojoj se nalazio oštećeni S.K. osumnjičei su zajedno i po prethodnom dogovoru, nakon verbalnog sukob sa oštećenim, istog su rukama i nogama udarali po glavi i tijelu, te mu nanijeli tjelesne povrede. Osumnjičena lica su tom prilikom od oštećenog oduzeli novčanik koji je naknadno pronađen kod osumnjičenog Jelače”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Zatečeni pijani, krvave odjeće i obuće: Ovo su osumnjičeni za ubistvo Saše Kisina

Zatečeni pijani, krvave odjeće i obuće: Ovo su osumnjičeni za ubistvo Saše Kisina

Dodaju da je od posljedica zadobijenih povreda S.K. je preminuo 14. maja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

”Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, navode u Tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera