Sukob navijača "Bed blu bojs" i "Škripari"

Osujećen obračun kod Širokog Brijega, uhapšena 22 navijača

  • 13.09.2020. 16:47

Sukob navijača "Bed blu bojs" i "Škripari" kod Širokog Brijega uspjela je da spriječi policija koja je privela 22 lica, među kojima 19 državljana Hrvatske, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Sukob su spriječili pripadnici policije iz Širokog Brijega, Specijalne policije i Jedinice za bezbjednost drumskog saobraćaja.

Iz kantonalnog MUP-a su naveli da je policija u Širokom Brijegu sinoć oko 22.00 časa došla do saznanja da se na lokalitetu Brijeg okupila veća grupa navijača zagrebačkog Fudbalskog kluba "Dinamo" "Bed blu bojs", koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima FK "Široki Brijeg" "Škriparima".

Policajci su zatekli veću grupu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama, kojima su naredili da ih odlože i pođu s njima, nakon čega je nekoliko njih iz grupe pobjeglo u obližnju šumu.

Iz policije su naveli da su 22 osobe, od kojih 19 državljana Hrvatske i tri državljanina BiH, privedeni u prostorije policije u Širokom Brijegu gdje je nad njima izvršena prekršajna obrada.

Nakon toga uručeni su im prekršajni nalozi za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (kazna od 400 KM).

"Izrečene su im novčane kazne koje su odmah i platili, nakon čega su hrvatski državljani, u pratnji policije, ispraćeni do graničnog prelaza Gorica, a državljani BiH pušteni na slobodu. Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikovanja i sankcionisanja ostalih počinilaca prekršaja", naveli su iz policije.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka: Pluton - ponovo otkriven, dokumentarni program

    'Gola nauka: Pluton - ponovo otkriven, dokumentarni program

  • 11:20 Obilježavanje godišnjice bitke na Kozari, prenos

    ''Obilježavanje godišnjice bitke na Kozari, prenos

  • 12:20 Serija: Red Rok (12+) (R)

    Serija: Red Rok (12+) (R)