Bijeljina

Osuđeni pedofil umakao dva dana prije presude, Tužilaštvo kaže da je znalo šta će se dogoditi

Nakon što se bokserski trener Milenko Tomić nije pojavio na izricanju presude, kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog obljube nad djetetom mlađim od 15 godina, oglasilo se Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini navodeći da su upozoravali da se on ne pušta na slobodu!

Za sada nema informacija gdje se Tomić nalazi i smatra se da je u bjekstvu, budući da je policija još prije dva dana obavijestila sud i tužilaštvo da se on ne nalazi na kućnoj adresi. Na adresi ga nisu pronašli 27. marta naveče.

”Objavi presude nije prisustvovao optuženi, sada već nepravosnažno osuđen Milenko Tomić, a postupajući tužilac, kao i svi prisutni objavi presude, upoznati su od strane Vijeća Okružnog suda u Bijeljini da je imenovani prekršio mjere zabrane napuštanja boravišta”, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Bijeljina.

Kako navode na osnovu toga sud je donio rješenje da se Tomiću odredi pritvor.

”Ovakav slijed događaja ovo Tužilaštvo je prepoznalo zbog čega se i oglasilo svojim saopštenjem za javnost 17. januara 2024. godine, a što se ispostavilo kao potpuno opravdana reakcija ovog Tužilaštva”, navode u OJT Bijeljina.

Dodaju da će u vezi izrečene krivičnopravne sankcije u konkretnom predmetu, Tužilaštvo nakon dostavljanja pismenog otpravka presude odlučiti da li će uložiti žalbu na istu.

Tomić se, po sili zakona, našao u kućnom pritvoru, jer je proces protiv njega trajao duže od dvije godine, što je zakonski maksimum koliko se mogao držati u pritvoru.

"Puštanjem na slobodu optuženog Tomić Milenka po sili zakona, postupajućem tužiocu bi bilo onemogućeno da predloži produženje pritvora nakon izrečene presude, što će po stavu Tužilaštva, uznemiriti prije svega oštećenu, koja je maloljetna i uticati na njen dalji psihički razvoj, kao i roditelje oštećene koji su sve vrijeme prisustvovali glavnom pretresu i u konačnici javnost, koja je putem medija upoznata o ovom predmetu”, navelo je Tužilaštvo u saopštenju od 17. januara.

Pratite nas i putem Vibera