Saopštenje

Oglasio se MUP TK o hapšenju bivšeg pripadnika Crvenih beretki

  • Izvor: ATV
  • 04.08.2024. 12:08

Bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković iz Srbije, koji je uhapšen u petak u Tuzli, a kod koga su pronađeni krivotvoreni dokumenti, juče je sproveden u Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Kako su saopštili iz MUP-a TK, službenici Uprave policije MUP-a TK Sektora kriminalističke policije su radom na terenu došli do obavještajnih podataka da se na području Tuzle nalazi državljanin Srbije, koje je u bjekstvu, a koji se dovodi u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Republike Srbije.

“Nakon prikupljenih operativnih saznanja o indiciranom licu, on je 2. avgusta lociran i pronađen u jednom od objekata u Tuzli, a tom prilikom je kod sebe posjedovao lične dokumente za koje je utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima. Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet, a radi se o P.R. (49) iz Užica, Republika Srbija”, saopšteno je iz MUP-a TK.

Bivši pripadnik Crvenih beretki uhapšen u Tuzli

Bivši pripadnik Crvenih beretki uhapšen u Tuzli

Dodaju da je Ratković, navodeći inicijale, priveden u prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je u subotu, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave.

Kako su ranije prenijeli mediji, njega su u petak uveče identifikovali inspektori obavještajnog odjeljenja, nakon čega su specijalci sproveli akciju u blizini Hotela Tuzla. Petković je, navode, posjedovao papire na ime Nenad Dragosavac.

Inače, u martu ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, takođe bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film: 16 blokova (12+) (R)

    '' Film: 16 blokova (12+) (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (R) (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (r)