Vahidin Munjić

Oglasio se direktor FUP-a nakon informacija da je Radoičić oružje nabavljao u FBiH

  • Izvor: n1info.com
  • 03.10.2023. 20:24

Direktor FUP-a Vahidin Munjić rekao je kako će se provjeriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, za šta ga tereti Više javno tužilaštvo u Beogradu.

"Federalna uprava policije poduzeće aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražićemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti", rekao je Munjić, prenosi N1.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom Radoičiću odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

"Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Kosova", navodi se iz tužilaštva.

Radoičića terete da je oružje nabavljao iz Tuzle

Radoičića terete da je oružje nabavljao iz Tuzle

Podsjećamo, Milan Radoičić je u petak, preko svog advokata Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za incident u selu Banjska na Kosovu.

On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, saopštilo je to tužilaštvo.


Pratite nas i putem Vibera