Nevesinje

Oglasilo se Tužilaštvo u vezi sa pucnjavom u mjestu Zovi Do

  • Izvor: ATV
  • 20.08.2024. 16:22

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju oglasilo se povodom događaja u mjestu Zovi Do u opštini Nevesinje.

"Dežurni okružni javni tužilac ovog Tužilaštva zajedno sa policijskim službenicima PU Trebinje je izvršila uviđaj u mjestu Zovi Do, opština Nevesinje, vezano za događaj od prethodnog dana, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koje lice je sinoć oko 23,00 časova lišeno života. Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznatog lica, obzirom da kod sebe nije posjedovao lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač „Zolja“, 2 tromblonske mine, ručna bomba, jedna poluautomatska puška, jedna vojnička puška M-48, kao i više komada municije. Uviđajem je konstatovano da je NN lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i mještana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dvije ručne bombe. Prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene su povrede koje potiču od aktivirane eksplozivne naprave koju je NN lice aktiviralo", navode iz Tužilaštva.

ATV u Nevesinju: Prve fotografije sa mjesta pucnjave

ATV u Nevesinju: Prve fotografije sa mjesta pucnjave

Kako navode, tijelo nastradalog lica je prebačeno u prosekturu Trebinje, gdje će se sutra po naredbi Tužilaštva izvršiti obdukcija tijela i uzeti DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog lica.

Detalji drame u Nevesinju: Napadač duže vrijeme boravio u napuštenoj kući, pronađene ukradene stvari

Detalji drame u Nevesinju: Napadač duže vrijeme boravio u napuštenoj kući, pronađene ukradene stvari

"Uviđajem je takođe konstatovano da je NN lice duži vremenski period boravilo u navedenoj kući, obzirom da su na licu mjesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela krađa koje su se dogodile na štetu mještana sela na  području opštine Berkovići u proteklom periodu. Dežurni tužilac je naložio službenicima PU Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj", navode iz Tužilaštva.

Svjedok drame u Nevesinju: Ponio sam pušku, opkolili smo ga i onda je počelo...

Svjedok drame u Nevesinju: Ponio sam pušku, opkolili smo ga i onda je počelo...





Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)