Subotica

Oglasila se škola u kojoj je izbodena učenica

  • Izvor: Telegraf
  • 20.10.2024. 10:18

Zbog incidenta vršnjačkog nasilja koji se desio u petak u OŠ “Sečenji Ištvan”, a u kome je dječak osmog razreda nožem napao i isjekao vršnjakinju na času i kome je sudija za maloljetnike odredila pritvor od trideset dana, oglasila se stručna služba škole u petak koja je u kasnim satima izdala saopštenje u kome se navodi da je povrijeđena jedna učenica.

"Fizičke povrede učenice nisu opasne po život, adekvatno i stručno su sanirane. Škola je odmah reagovala u skladu sa Uputstvom Ministarstva prosvete za krizne događaje, te preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže koje su odmah reagovale“, naveli su u saopštenju.

Oslobađaju zatvorenike zbog prenaseljenosti zatvora

Oslobađaju zatvorenike zbog prenaseljenosti zatvora

Obaviješteni su Hitna pomoć, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Školska uprava Sombor i Ministarstvo prosvjete. 

"Od naredne nedjelje i dokle god bude potrebe, nastavnici i stručna služba škole pružaće podršku svim učenicima i nastavnicima kako bi se krizni događaj prevazišao“, navodi se u saopštenju ove škole koje potpisuje stručna služba i u kome se apeluje na javnost i medije da se suzdrže od širenja dezinformacija.

Inače, u ovoj istoj školi se u januaru dogodio još jedan incident, kada je jedan učenik osmog razreda prijetio da će pobiti dio učenika, nastavni kolektiv, razrednog i nastavnicu hemije.

Predsjednik Dodik na samitu BRIKS-a: Imam dogovoren sastanak sa Putinom

Predsjednik Dodik na samitu BRIKS-a: Imam dogovoren sastanak sa Putinom


Pratite nas i putem Vibera