Pale

Održana vanredna sjednica skupštine opštine: Osuda svih oblika nasilja!

  • Izvor: ATV
  • 05.06.2024. 19:22

Snimak sa nadzorne kamere na kome se vidi trenutak paljenja automobila sina načelnika opštine Pale Boška Jugovića obišao je region. Ako tome dodamo i česte dojave o postavljenim bombama u svadbenim salonima, ne iznenađuje odluka rukovodstva skupštine za sazivanje hitne sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je stanje bezbjednosti u ovoj opštini.

Paljani sa kojima smo razgovarali za ATV kažu da nisu iznenađeni.

"- Ne osjećam to ništa, nama je dobro. Nas obične građane niko ne dira, a tamo ko koga ganja to ti ne bi znao reći.

- Tu postoji neka namjera, shvatate. To je ciljano urađeno, nije slučajno, zašto bi sada neko ko je uradio tamo nešto reagovao u odnosu na mene", kažu građani.

Odbornici Skupštine opštine Pale na vanrednoj sjednici jednoglasno su usvojili zaključke kojima kategorično osuđuju sve oblike nasilja usmjerene protiv fizičkih lica i imovine i podržavaju nadležne organe Republike Srpske, prvenstveno Policijsku upravu Istočno Sarajevo koja radi na rasvjetljavanju krivičnih djela.

Zapaljen automobil na Palama

Zapaljen automobil na Palama

"U diskusijama smo se dotakli radnih vremena pojedinih ugostiteljskih objekata i sigurno je da ćemo u narednom periodu vršiti još strožije kontrole ugostiteljskih objekata i da nećemo dozvoliti bilo kakva kršenja odluke o radnom vremenu", kaže Stefan Stajčić, predsjednik skupštine opštine Pale.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je odbornicima za podršku koju su mu uputili s obzirom na to da je zapaljen automobil njegovog sina. Jugović je, odgovarajući na pitanje novinara da li je njegova porodica u strahu, rekao da njegov sin, koji ima ima 30 godina, otac je troje djece, uzoran građanin i nema nikakve veze sa politikom, želi da bude zaštićen.

"I on to očekuje od nas, i od mene kao načelnika i od načelnika PU. Radi se o jednom sasvim primjerenom i uzornom stanovniku opštine Pale, a poruka koja se krije iza toga je poruka svim stanovnicima ove opštine da moramo da budemo zajedno da istrajemo. I kao što sam ja zajedno sa svojim sinom tako očekujemo da svi budemo zajedno jedni uz druge, znači danas je on, sutra može biti neko drugi", kaže Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Iz PU Istočno Sarajevo kažu da je stanje bezbjednosti na području Uprave stabilno i zadovoljavajuće, te da će posljednji događaji sigurno biti rasvijetljeni u narednom periodu.

"Onaj ko je počinio to krivično djelo moraće da se suoči sa posljedicama tih svojih radnji. Mi smo dali saopštenje da pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo provodimo određene mjere i radnje. Naravno da ne mogu da govorim u ovom trenutku o detaljima istrage", kaže Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Rukovodstvo opštine Pale smatra da jedan incident nije razlog da se poklekne. Kažu da će u narednom periodu svi odbornici djelovati zajedno, prevazilaziti probleme  i niko ih neće zaplašiti u borbi za dostojanstvo, demokratiju, stabilnost, mir i za djecu.

Pratite nas i putem Vibera