Šabac

Novorođenče preminulo u porodilištu, policija na nogama

  • Izvor: Telegraf
  • 19.10.2024. 16:13

Policija i Više javno tužilaštvo u Šapcu istražiće smrt jedne od dvije bebe iz blizanačke trudnoće na porođaju koji je prije dva dana obavljen u Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević".

Trudnicu M.R. iz Štitara kod Majura ljekari su porodili carskim rezom odmah po prijemu na odjeljenje ginekologije. Prvi dječak koji se rodio je zdrav i dobio je visoke ocjene, dok je drugi dječak mrtvorođen i ima tjelesne anomalije.

Majka M.R. je dobro i još uvijek pod stresom zbog preživljene traume.

Sraman bilbord usred Srbije: Albanski orao davi srpskog

Sraman bilbord usred Srbije: Albanski orao davi srpskog

Slučaj je policiji prijavio suprug D.P. i zahtijevao da se utvrdi uzrok smrti bebe, kao i da se obavi DNK analiza i utvrdi da li je otac mrtvorođenog dječaka.

Kako se saznaje, naređena je obdukcija tijela mrtvorođene bebe.

Oglasili se iz bolnice

Trudnici sa blizanačkom trudnoćom, po prijemu na odjeljenje ginekologije Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu u četvrtak 17. oktobra 2024. godine, urađen je hitan carski rez. Carski rez protekao je bez komplikacija, jedna beba rođena je zdrava, a druga je bila sa anomalijama i mrtvorođena. Uzrok smrti ploda je dugotrajna fetalna patnja i izraziti intrauterini zastoj u rastu ploda, piše "Telegraf".

Donora organa proglasili mrtvim i počeli sjeći - on se probudio

Donora organa proglasili mrtvim i počeli sjeći - on se probudio

"Kompletna trudnoća pacijentkinje vođena je van Opšte bolnice u Šapcu. Mrtvorođena beba poslata je na kliničku obdukciju, a posteljica na histopatološku analizu. Od prijema do porođaja, pacijentkinja je vođena po svim pravilima medicinske struke", tvrde iz bolnice.

Pratite nas i putem Vibera