"Dva puta se čuo udar“

Česte nesreće u mjestu gdje se jutros desila tragedija kod Trebinja, mještani mole za rješenje

  • Izvor: ATV
  • 17.06.2023. 19:08

Dvoje stradalih, troje teško i 10 lakše povrijeđenih - to je epilog jutrošnje saobraćajne nesreće na ulazu u Trebinje.

Autobus pun nastavnika iz Banjaluke sletio je s puta. Stradao je vozač i jedna putnica. Igor nam priča da je bio u sredini autobusa, spavao je, jak udar ga je probudio.

"Osjetili smo neki udar, jedan pa drugi, pretpostavili smo da je udes ali nismo znali šta je, tek onda kada smo vidjeli kako ljudi leže shvatili smo šta je i kada smo pogledali prednji dio autobusa onda smo vidjeli koja je havarija“, priča nastavnik OŠ "Georgij Stojkov Rakovski“ Banjaluka Igor Vrhovac.

OJT Trebinje nakon stravične nesreće: Nije utvrđen kvar, vozač najvjerovatnije zaspao

OJT Trebinje nakon stravične nesreće: Nije utvrđen kvar, vozač najvjerovatnije zaspao

Kolektiv Osnovne škole "Georgij Stojkov Rakovski" sinoć je pošao iz Banjaluke, napravili su dvije pauze, jedna je bila u Mostaru, priča nam Igor. Nekoliko kilometra do odredišta desila se nesreća.

Autobus je prvo udario u brdo a onda se zabio u zid porodične kuće Fazlagić. Suad nam priča da je bilo zastrašujuće.

"Dva puta se čuo udar. Mi smo mislili da se neki zid srušio ili da je nešto palo, nismo izlazili odmah tek kada smo čuli glasove vidjeli smo da je bila nesreća, autobus je probio zid. Užasan je to udar bio dok je onakav zid morao srušiti“, priča Suad Fazlagić.

Sirene hitne pomoći, policije i vatrogasaca odjekivale su Trebinjem. Za vozača i jednu putnicu nije bilo spasa. Vozač je imao 67 godina, stradala putnica 71 i nije bila član kolektiva. Trinaest putnika je završilo u trebinjskoj bolnici, troje je sa teškim povredama ali niko nije životno ugrožen kažu na trebinjskoj hirurgiji.

Oglasio se Kusturić nakon transporta pacijenta iz Trebinja u UKC Srpske

Oglasio se Kusturić nakon transporta pacijenta iz Trebinja u UKC Srpske

"Jedan pacijent je primljen u Jedinicu intezivne njege, on je zadiobio prelom desne butne kosti. Ostala dva pacijenta su na Odjeljenju za hirurgiju od toga je jedan zadobio prelom kuka a drugi je zadobio prelom grudnog pršljena. Ostali su zadobili lakše tjelesne povrede“, kaže načelnik Odjeljenja za hirurgiju Bolnice Trebinje dr Vlado Rašević.

Lakše povrijeđeni putnici sutra će izaći iz bolnice. Žena sa povredom kičme helikopterom je prevezena u Banjaluku, dva pacijenta ostaju u trebinjskoj Bolnici. Uzrok slijetanja autobusa za sada nije poznat.

Mještani koji žive uz ovaj dio puta kažu da su saobraćajke ovdje česta pojava. Dešavaju se poslije kiše i u jutranjim časovima. Nadležne mole da se nađe neko rješenje.

Pratite nas i putem Vibera