Nasilje

Kneževo u strahu od ponavljanja ”slučaja Gradačac"

  • Izvor: ATV
  • 22.09.2023. 15:46

Brutalni napad na dijete i njegovu majku u Kneževu, za koji je osumnjičen Drago Popović (39) zvani Bizon, uznemirio je građane koji se pitaju da li će institucije konačno stati u kraj nasilnicima.

Građani u strahu i nevjerici na društvenim mrežama komentarišu da ljudi koji su spremni da tako brutalno nasrću na djecu i njihove majke predstavljaju opasnost za okolinu, te da je pitanje vremena kada će napraviti neko novo krivično djelo. 

Popović je uhapšen zbog sumnje da je istukao 13-godišnjeg dječaka zato što je odbio da ode u prodavnicu da mu kupi sok. Nakon napada u jednom kafiću je napao i njegovu majku nakon što ga je pitala zašto je udario dijete.

Nasilniku iz Kneževa predložen pritvor

Nasilniku iz Kneževa predložen pritvor

Ženu je bez milosti čupao za kosu i vukao je po podu kafića. Prijetio da će je ubiti i razbiti joj lobanju ako je zvala policiju i govorio da će "ponoviti Gradačac". Od tih riječi građanima se ledi krv u žilama i pitaju se šta će desiti ukoliko se Popović zaista nađe na slobodi?

"Da li majka i dječak treba da angažuju obezbjeđenje zbog straha od nasilnika", pišu korisnici društvenih mreža.

Popović je uhapšen nedugo nakon napada i poslije saslušanja mu je predložen jednomjesečni pritvor zbog bojazni da će uticajem na svjedoke ometati postupak, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Na potezu je Osnovni sud u Kotor Varošu, pred kojim je zakazano ročište za razmatranje prijedloga za pritvor.

Nasilnik prijetio da će ponoviti Gradačac: Detalji brutalnog napada na ženu i dijete u Kneževu

Nasilnik prijetio da će ponoviti Gradačac: Detalji brutalnog napada na ženu i dijete u Kneževu

Podsjetimo, slučaj iz Gradačca je potresao cijeli region. Nermin Sulejmanović, koji je registrovan kao nasilnik, 11. avgusta je brutalno pretukao, a zatim ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović. Ubistvo je prenosio uživo na Instagramu. Nakon toga Sulejmanović je ubio dvojicu turskih državljana Džengiza i njegovog sina Denisa Ondera, a ranio je supurug Harisu Onder. Pomahnitali ubica se ni tu nije zaustavio. Nastavio je da puca ulicama Gradačca i ranio je policajca Huseina Kotorića, te Nedima Pamukovića. Poslije krvoprolića je izvršio samoubistvo.

Inače, osumnjičeni Popović ima nasilničku prošlost. U zatvoru je odležao trogodišnju kaznu zbog pokušaja ubistva N.D. koga je nožem izbo u kafani. Popović je prvobitno osuđen na četiri godine, ali mu je u drugostepenom postpuku kaznu umanjio Vrhovni sud Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera