Tijelo još nije pronađeno

Najnoviji detalji slučaja male Danke: Ispitano je 14 svjedoka, ovo su ih sve pitali

  • 23.04.2024. 18:41

Tijelo Danke Ilić (2) iz Bora još nije nađeno. Djevojčica je nestala 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a 4. aprila uhapšeni su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Njima je po nalogu Višem javnog tužilaštva u Zaječaru određen pritvor do 30 dana, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Kako je "Telegarf.rs" objavio, Dejan je do detalja opisao kako je došlo do ubistva djeteta, ali je odbio da kaže gdje je tijelo.

U pritvoru u policiji u Boru umro je Dejanov brat Dalibor. Obukcija je juče stigla u tužilaštvo, a očekuje se da se narednih dana i javnost o njoj izvjesti. Dalibor je bio osumnjičen da je sa bratom i ocem sklonio tijelo Danke.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru koji su za "Telegraf.rs" odgovorili u kom smjeru idu istražne radnje.

- Svjedoci koji se ispituju u postupku su roditelji djeteta Danke Ilić, roditelji osumnjičenih, rođaci, prijatelji, komšije i kolege sa posla. Do sada je ispitano 14 svjedoka. Od sutra će se nastaviti ispitivanje novih svjedoka- kažu za "Telegarf.rs" iz VJT u Zaječaru.

Kako "Telegarf.rs" saznaje, svjedoci su "uglavnom su ispitivani na okolnost kretanja osumnjičenih za period od nestanka djeteta Danke Ilić do njihovog hapšenja".

- Vještače se svi pronađeni biološki tragovi (DNK vještačenja). Do sada tužilaštvu nije dostavljen ni jedan nalaz vještačenja. Osumnjičeni će biti upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi neuropsihijatrijskog vještačenja, čim se za to stvore uslovi, odnosno kada prestane potreba za prisustvo osumnjičenih dokaznim radnjama- dodaje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.