Neprilagođena brzina glavni uzrok

Na putevima Srpske u julu stradalo 16 osoba

  • 31.07.2019. 12:13

Šesnaest osoba poginulo je u saobraćajnim nezgodama u ovom mjesecu u Republici Srpskoj, a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina.

U avgustu prošle godine, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 25 osoba.

Kako bi prekinuli ovaj negativni trend, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju, naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa te da neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Najavili su i da će od 1. do 5. avgusta 2019. godine na području Srpske provesti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s akcentom na prekoračenje propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača na prisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

Na osnovu rezultata četverodnevne akcije koju su policijski službenici MUP-a RS proveli od 18. do 21. jula, vidljivo je da je broj tih prekršaja izuzetno veliki s obzirom na to da je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program