Beograd

Muškarac preminuo nakon operacije hemoroida

  • Izvor: Agencije
  • 09.07.2024. 11:48

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv ljekara i vlasnika poliklinike "011 Medikal Tim-Beograd" Branimira K. (54) zbog sumnje da je pri pružanju ljekarske pomoći očigledno nesavjesno postupao, usljed čega je 30. decembra 2023. godine nastupila smrt N.B. (39).

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi iz člana 259 stav 2 u vezi stava 251 stav 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, saopšteno je iz tog Tužilaštva.

Osnovi sumnje da je Branimir K. izvršio navedeno krivično djelo proizlaze iz krivične prijave porodice oštećenog, izvještaja Ministarstva zdravlja, obdukcionog nalaza i sudsko-medicinskog vještačenja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, priložene ljekarske dokumentacije kao i drugih materijalnih dokaza.

Orban otkrio šta je pitao Putina i Zelenskog

Orban otkrio šta je pitao Putina i Zelenskog

Saslušanje osumnjičenog bilo je zakazano za danas, ali je odloženo za kraj avgusta na molbu branioca osumnjičenog, javlja Tanjug.

Takođe, u toku istrage biće ispitan u svojstvu svjedoka predstavnik porodice oštećenog i biće preduzete druge dokazne radnje neophodne za donošenje odluke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Branimir K. 26. decembra 2023. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svjestan da svojim postupanjem može učiniti djelo, pa je na to pristao, kao ljekar pri pružanju ljekarske pomoći očigledno nesavjesno postupao.

On je, kako se sumnja, izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usljed čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni N.B. trpio jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno liječenje oko 18 časova.

Višestruki šampion poginuo u Ukrajini

Višestruki šampion poginuo u Ukrajini

U toku noći i narednog dana zdravstveno stanje N.B. se sve više pogoršavalo, uz visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu je okrivljeni bio obaviješten od strane N.B. i članova njegove porodice, ali nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog, a radi utvrđivanja razloga za nastanak tegoba koje značajno odudaraju od očekivanog nalaza za postoperativni tok i preduzimanja hitnih medicinskih mjera radi zbrinjavanja oštećenog.

Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2023. godine primljen u Urgentni centar KCS, gdje je, i pored adekvatnih medicinskih mjera, sutradan preminuo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: