Hrvatska

Muškarac masirao ljude, a njegova žena za to vrijeme ih pljačkala

  • Izvor: Telegraf
  • 07.06.2024. 14:32

Policija iz Zagreba prijavila je ženu (35) i muškarca (55) koji se sumnjiče da su počinili pet krađa na štetu starijih osoba u ukupnom iznosu od 18.300 evra.

Njih dvoje se sumnjiče za krivična dela koja su počinili od kraja marta do kraja maja ove godine.

Krivična djela su izvršena tako što je 35-godišnjakinja prvo telefonom pozivala starije građane i lažno se predstavljala kao medicinski radnik, čime je dovodila žrtve u zabludu da pruža usluge masaže.

Nakon toga, dolazili su do oštećenih u njihove stanove, kojom prilikom je 55-godišnjak simulirao masiranje i na taj način odvlačio njihovu pažnju, dok je 35-godišnjakinja za to vrijeme pretraživala sobe, ormare i torbice i uzimala novac.

PUZ ističe da su otuđivali novčane iznose od 60 do 12.000 evra te da su nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja uhapšeni i sprovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu, dok je nadležnom Opštinskom krivičnom državnom tužilaštvu podnesena posebna prijava.

U policiji dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer je kod para pronađeno više odjevnih predmeta u kojima su iznijeli i zlatni nakit.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.