Miodrag Savić

MUP Srpske o stradalom policajcu: Precizan, odgovoran, besprijekoran

  • Izvor: ATV
  • 09.06.2024. 14:19

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske oprostilo se putem društvenih mreža od policajca Miodraga Savića, koji je preksinoć poginuo u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci.

Kako su naveli, Savić je stradao prilikom izvršavanja poslova i zadataka te da nije stigao da dočeka svoj 27. rođendan.

„Posao policajca nikada nije jednostavan i lak, jer izlazak na bilo koju intervenciju u cilju očuvanja javne bezbjednosti može završiti tragedijom. Nažalost, tako je bilo i juče, kada je prilikom izvršavanja poslova i zadataka u saobraćajnoj nezgodi u Banjaluci smrtno stradao naš policijski službenik Miodrag Savić. Miodrag nije stigao da dočeka svoj 27. rođendan, koji je 29. avgusta“, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Savić je sa 21 godinu upisao je Policijsku akademiju MUP-a Republike Srpske, nakon čega je u junu 2019. godine počeo da radi kao policajac u Policijskoj stanici Lazarevo.

„Precizan, odgovoran i besprijekoran u izvršavanju povjerenih mu zadataka, bio je do zadnjeg dana. Ponosno je nosio i držao do plave uniforme i u tome mu niko nije mogao naći mane. Živio je punim plućima, u srcu čuvajući ljubav za porodicu, prijatelje i automobile koje je strasno volio“, kažu u emotivnoj poruci.

Iza njega ostali su majka Radmila, otac Dragan i sestre, kojima je MUP i ovim putem uputio izraz iskrenog saučešća.

„Od našeg kolege Miodraga oprostićemo se sutra opijelom koje će biti održano u 12,00 časova u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, nakon čega će biti sahranjen na lokalnom groblju u banjalučkom naselju Kuljani.

Slava mu!“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Policajac Miodrag Savić (27) poginuo je u sudaru koji se u noći između petka i subote dogodio u banjalučkom naselju Lazarevo.

Pratite nas i putem Vibera