Unutrašnji postupak

Mišković bez lisica sam ostao u prostoriji iz koje je pobjegao

Sudska policija Republike Srpske pokrenula je unutrašnji postupak protiv dvojice policijskih službenika zbog sumnje da bi mogli biti odgovorni za bjekstvo osuđenog pedofila Ivice Miškovića iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci.

Kako saznaje ATV postupak je pokrenut protiv dvojice sudskih policajaca koji su bili zaduženi za sprovođenje Miškovića na izricanje presude, te njegovo vraćanje u KPZ Banjaluka na Tunjicama. 

Osuđenik bez lisica ostavljen sam, bez nadzora

Dobro upućeni izvor ATV-a otkriva da je postupak pokrenut jer osuđenik nije bio vezan lisicama, a čak je bez ikakvog nadzora sam ostavljen u prostoriji iz koje je pobjegao iskočivši kroz prozor.

"Nadzorne kamere snimile su kako Mišković, u pratnji jednog policajca, prolazi hodnikom suda. Na rukama nije imao lisice. Zajedno su ušli u kancelariju, koju koristi Sudska policija, i policajac je poslije nekoliko sekundi izašao ostavivši Miškovića samog, bez ikakvog nadzora", kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

Policajka čula buku

Pojašnjava da se ispred te kancelarije, na samom ulazu u sud, nalazila policajka koja je radila na metal detektoru.

"Ona je kontrolisala osobe koje ulaze u zgradu... U jednom trenutku je čula buku iz kancelarije i ušla unutra. Zatekla je Miškovića kako se penje na prozor i pokušala je da ga spriječi u bjekstvu, ali je on odgurnuo i lakše povrijedio. Policajka je potom krenula za njim, kroz vrata glavnog ulaza u sud, ali je Mišković umakao", navodi sagovornik ATV-a.

Snimile ga kamere ATV-a

Bjegunac je iskočio kroz prozor koji se nalazi uz kafe bar "Sudnica". Trčećim korakom krenuo je da bježi Alejom Svetog Save, pored zgrade Vrhovnog suda Republike Srpske. Na kružnom toku skrenuo je u Gundulićevu ulicu, gdje su ga snimile nadzorne kamere ATV-a. Bježao je prema obližnjim stambenim zgradama ispod kojih se nalazi više podzemnih garaža i tu mu se izgubio trag.

Pratite nas i putem Vibera