Ubistvo u Bijeljini

Markovićevom ubici prijeti doživotna robija

  • Izvor: ATV
  • 06.10.2023. 07:26

Nikoli Kokanoviću (21) iz Brčkog, koji je osumnjičen da je ubio policijskog inspektora Nenada Markovića (38) iz Bijeljine, bude li dokazana njegova krivica, zaprijećeno je najmanje deset godina robije, ili doživotni zatvor.

To se zaključuje iz rješenja, kojim je Okružni sud u Bijeljini mjesec dana iza brave poslao prvoosumnjičenog, inače sina narodnog poslanika Zorana Kokanovića, te trojicu Bijeljinaca – braću Denija i Bojana Savića, kao i Dejana Šarića, koje terete da su osumnjičenom za teško ubistvo pokušali pomoći.

Novi detalji ubistva inspektora: Kokanović i Savić došli u klub da traže Markovića

Novi detalji ubistva inspektora: Kokanović i Savić došli u klub da traže Markovića

U rješenju se navodi da se sumnja da su Kokanović i pomagači u klub došli po prethodnom dogovoru. Dovezli su se jednim automobilom u 23.50 časova i svi su zajedno su ušli u klub, u kojem su već sjedili Marković i Bošnjaković.

U klubu gestikulirali rukama

"Kokanović i Deni Savić započeli su kretanje prema toaletu, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića, dok su se Bojan Savić i Dejan Šarić smjestili za sto do ulaznih vrata u klubu. Kada su Kokanović i Deni uočili oštećene jedan od njih dvojice im je rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu ", navodi se u tužilačkom prijedlogu za pritvor koji je sud uvažio.

Dodaje se da su Marković i Bošnjaković takođe krenuli prema izlazu. Iza njihovih leđa su bili Bojan Savić i Dejan Šarić, dok su Kokanović i Deni Savić već izašli.

"Nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa, iz pištolja 'Crvena zastava', kalibra 7,65 mm. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Pritom zatvarač na pištolju je bio u zadnjem položaja usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja", navodi se u prijedlogu za pritvor.

Sahranjen Nenad Marković

Sahranjen Nenad Marković

Dodaje se da su pomagači potom zaustavili automobil "seat" i Deni je sjeo na mjesto suvozača.

"Putem telefona Deni je pozivao B.M., govoreći mu da je Kokanović ranio policajca ispred kluba, tražeći da to prenese njegovom ocu. Nakon toga su kontaktirali D.J. i tražili mu da ode da se raspita šta se desilo, pripremajući se za to vrijeme da preuzmu Kokanovića sa mjesta na kojem se krio", navodi se u tužilačkom dokumentu.

Formiran istražni tim koji istražuje ubistvo inspektora Markovića

Formiran istražni tim koji istražuje ubistvo inspektora Markovića

Kamere snimile ubistvo?

U obrazloženju se navodi da se Kokanović protivio prijedlogu za pritvor, ali je tokom ročišta rekao da nema šta da izjavi. Njegov branilac ocjenu dokaza i osnovanost prijedloga za pritvor prepustio je sudu, ukazujući da ispred kluba "Džil" postoje nadzorne kamere i da je tužilac trebao pribaviti snimke radi adekvatnog rasvjetljenja samog događaja.

Svjedoci 

Sudeći prema onome što su naveli iz Suda, postoje brojni svjedoci ovog slučaja. Istaknuto je, primjera radi, da su svjedoci J.D., G.Lj., S.M., T.R., M.S. i D.Е. potvrdili da su se svi osumnjičeni prethodno sastali u jednom kafiću.

MUP RS u nevjerici: Iza Markovića ostali supruga i sin

MUP RS u nevjerici: Iza Markovića ostali supruga i sin

Svjedok Z.B. potvrdio je da su Savići i Šarić njega zaustavili u blizini mjesta ubistva i da ih je odvezao na njihov zahtjev. Potvrdio je i da je suvozač pozivao nekoga telefonom i da je bio nervozan i ukazivalo je na to da sva trojica imaju neki problem.

“To proizlazi iz njegove izjave i zapisnika o prepoznavanju lica prema kojima je prepoznao osumnjičene”, naveli su iz Suda.

Telefoni

“Potrebno je telefone pregledati i analizirati sadržaj iz njih kako bi se identifikovala lica sa kojima su osumnjičeni komunicirali i koja imaju saznanja u vezi sa ovim slučajem”, navodi Sud.

Osumnjičeni za ubistvo dobro poznat policiji

Osumnjičeni Kokanović je, podsjetimo, policiji poznat i odranije, a iza sebe ima i nepravosnažne presude. S druge strane, tokom rada u službi, Markovića je dva puta pohvaljivao načelnik Policijske uprave Bijeljina. Ubijeni inspektor, iza kojeg su ostali ožalošćeni roditelji, supruga i sin, sahranjen je u srijedu u Bijeljini

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: