Sporazumno pristao na 15 godina zatvora

Marko Trifković priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca!

  • 27.05.2024. 18:02

Marko Trifković je sporazumno priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića krajem oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje.

Ovu informaciju potvrdio je Trifkovićev advokat Dražen Zubak koji je naglasio da je sporazumom za njegovog branjenika predviđena kazna u trajanju od 15 godina. Osim Trifkoviću, za ubistvo policajaca sudi se Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu.

Čaura s mjesta ubistva ispaljena iz zakopane puške

Čaura s mjesta ubistva ispaljena iz zakopane puške

S obzirom na to da je Trifković priznao krivicu, njegov predmet će biti izdvojen u odnosu na ostale optužene te će biti zakazano ročište na kojem će se razmatrati sporazum o priznanju krivice.

Spomenuti su optuženi da su ubili policajce Šehovića i Vujinovića, ispalivši iz mitraljeza najmanje 20 metaka. Šehović je preminuo na mjestu događaja dok je Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Policajci su ubijeni nakon što su optužene zatekli u krađi automobila.

Svjedoci na suđenju za ubistvo policajaca: “Čuli se rafali, čovjek posmatrao kiosk”

Svjedoci na suđenju za ubistvo policajaca: “Čuli se rafali, čovjek posmatrao kiosk”

Suđenje Trifkoviću, Marinkoviću i Macanu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu je počelo u februaru prošle godine, piše Kliks.ba.


Pratite nas i putem Vibera