Sarajevo

Majka jednog učenika pretukla drugog dječaka

  • Izvor: Kliks
  • 08.05.2023. 17:26

Slučaj koji je javnosti otkriven proteklog petka o nasilju u Osnovnoj školi Saburina u Sarajevu mogao bi dobiti i sudski epilog s obzirom da je podnesena krivična prijava za nasilničko ponašanje protiv jedne ženske osobe.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba su potvrdili da je 27. aprila oko 12 sati obaviještena policija da je u prostorijama OŠ Saburina jedna odrasla ženska osoba, majka učenika četvrtog razreda, fizički napala drugog učenika četvrtog razreda.

Nacrtao učionicu i krvava tijela pored klupa: Odmah ga uhapsili

Nacrtao učionicu i krvava tijela pored klupa: Odmah ga uhapsili


Policijski službenici su u prostorijama škole razgovarali sa svjedocima, a 3. maja je u službene prostorije Policijske stanice Stari Grad pristupila majka pretučenog dječaka te dala izjavu o okolnostima i podnijela prijavu protiv osumnjičene za napad.

U policijskim prostorijama su saslušani i svjedoci, njih četvero, kao i osumnjičena koja se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje. O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo KS.

Šta se dogodilo

Direktorica OŠ Saburina Meliha Parla za Klix.ba je kazala da ne može davati zvanične izjave o ovom slučaju s obzirom da se još uvijek sprovode istražne radnje po nalogu Tužilaštva KS i da je podnesena krivična prijava protiv majke jednog učenika, ali je istakla da škola provodi sve predviđene procedure.

Progovorio ranjeni dječak: Gazio je po nama, ne znam otkud ja na njegovom spisku

Progovorio ranjeni dječak: Gazio je po nama, ne znam otkud ja na njegovom spisku

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, majka jednog učenika četvrtog razreda je tog dana sa svojim sinom ušla u školu i fizički nasrnula na drugog dječaka, a navodni razlog su dešavanja tokom Škole u prirodi o kojima saznanja nemaju ni nastavnici ni ostalo osoblje škole.

U OŠ Saburina postoji videonadzor koji će biti izuzet tokom istražnih radnji i korišten kao dokazni materijal kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo 27. aprila.

Pratite nas i putem Vibera!

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.