Okružni sud

Kuvar bolnice ”sređivao” invalidske penzije, evo na koliko je osuđen

Nenad Tejić, kuvar Opšte bolnice ”Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na novčanu kaznu od 5.000 maraka zbog trgovine uticajem.

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske Tejiću je na teret stavilo da je tokom marta 2019. godine kao zaposleni u prijedorskoj bolnici od M.Č. i B.Č. zahtijevao novčanu nagradu da bi korištenjem svog uticaja, koji je tvrdio da ima kao zaposlenik bolnice, posredovao kod ljekara da na ime B.Č. sačine medicinsku dokumentaciju za potrebe ostvarivanja prava na invalidsku penziju.

”Optuženi je od B.Č. i njenog supruga M.Č. tražio da mu predaju 2.500 KM, predstavljajući im da bi tim iznosom počastio ljekare. Kasnije je u dva navrata primio traženi novac”, navodi se u optužnici.

Tejiću je na teret stavljeno i da se u ljeto 2019. sastao sa B.M. i od njega tražio 12.000 KM da bi korištenjem svog navodnog uticaja posredovao kod ljekara da mu sačine dokumentaciju kojom bi ostvario pravo na invalidsku penziju, na šta B.M. nije pristao.

U presudi se navodi da je Tejić dužan da kaznu plati u roku od tri mjeseca. Ukoliko to ne učini u navedenom roku, kazna će biti zamijenjena tako što će za svakih 50 KM dobiti dan zatvora.

”Od optuženog se oduzima imovinska korist u iznosu od 2.500 KM koja je pribavljena krivičnim djelom”, navodi se u presudi.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: