Nezakonito prešli granicu

Krijumčari iz BiH uhvaćeni na hrvatskoj granici, vozilima odvalili rampu

  • Izvor: ATV
  • 05.12.2023. 17:06

Policija u Hrvatskoj podnijela je nadležnom državnom tužilaštvu krivične prijave protiv dvojice državljana BiH nakon što je istragom utvrđeno da su, za unaprijed dogovoreni novac, u vozilima prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Oni su u ned‌jelju sa dva vozila nezakonito prešli granicu iz Bih u Hrvatsku i tom prilikom oštetili spuštenu rampu i ogradu na prelaznom mjestu.

Policija je ubrzo zaustavila kombi bh. registarskih oznaka i automobil karlovačkih registarskih oznaka koji su vozili državljani BiH starosti 36 i 38 godina.

"Utvrđeno je da su strani državljani koji su prevoženi, nezakonito ušli u Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu", saopštili su iz Policijske uprave karlovačke.

Nakon kriminalističke istrage policija protiv osumnjičenih nadležnom državnom tužilaštvu podnijela krivične prijave.

Protiv državljanina BiH (36) podnesena je krivična prijava i zbog počinjenog krivičneog d‌jela oštećenje tuđe stvari, a protiv njegovog sunarodnjaka (38) zbog krivotvorenje isprave budući da su na vozilu bile nepripadajuće registarske tablice.

"Protiv obojice će takođe biti i podnesen optuženi prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakonika o Šengenskim granicama", zaključuju iz policije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: