Napad

Kosom za travu posjekao policajca!

Opštinski sud u Gračanici odredio je jednomjesečni pritvor Abdulahu Kruškiću (62) iz Gračanice zbog napada na službenu osobu - policajca koga je posjekao kosom za travu!

U Kantonalnom tužilaštu u Tuzli navode da je Kruškić osumnjičen da je 19. maja u mjestu Pribava kod Gračanice odbio da zaustavi automobil policajcima koji su kontrolisali saobraćaj. Umjesto da se zaustavi, on je skrenuo na lokalni put i policajci su službenim autom krenuli za njim.

”Kada je policajac prišao njegovom automobilu, osumnjičeni je kroz prozor sa vozačeve strane uhvatio policajca za košulju, te ponovo nastavio vožnju i ušao u dvorište svoje kuće u Pribavi. Policijski službenik je krenuo prema njemu, ali ga je Kruškić odgurnuo, te uzeo kosu za travu i željeznim dijelom (oštricom) posjekao policajca po desnoj ruci i nanio mu teške tjelesne povrede”, saopštilo je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli.

Dodaju da su nakon toga na lice mjeseta došli i drugi policajci, te su osumnjičenom izdali jasnu naredbu da spusti kosu.

”On je nastavio da kosom zamahuje prema policajcima i uputio im ozbiljne prijetnje, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i uhapsili”, navode u Tužilaštvu.

Dodaju da je istraga otvorena i protiv Kruškićevog sina H.K. zbog sumnje da je učestvovao u navedenim događajima pri čemu je šakom udario policajca u lice. I on je nakon napada uhapšen, ali je pušten da se brani sa slobode.

Foto: Vikipedia

Pratite nas i putem Vibera