Okružni sud

”Korona ugovori”: Marković priznaje krivicu i svjedoči na narednom ročištu

Optuženi Saša Marković, vlasnik agencije ”Travel for fan”, biće saslušan kao svjedok tužilaštva u predmetu ”Korona ugovori” nakon što je njegova odbrana upoznala sud da s tužilaštvom pregovaraju o priznanju krivice.

Markovićevo svjedočenje od suda je tražio njegov branilac Miloš Stevanović.

”U toku su pregovori optuženog o priznanju krivice i zahtjevam od suda da moj klijent bude saslušan kao svjedok na sljedećem ročištu”, rekao je Stevanović.

Tome su se protivili branioci ostalih optuženih, ali sud njihove prigovore nije uvažio i Marković će biti saslušan na narednom ročištu koje je zakazano za 26. avgust.

Đajić pred sudom: Nikada nisam popio kafu sa Zeljkovićem!

Đajić pred sudom: Nikada nisam popio kafu sa Zeljkovićem!

Inače, Markovića optužnica tereti da je u prostorijama Ujedinjene Srpske davao mito prvootuženom Branislavu Zeljkoviću, nekadašnjem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, koji je optužen za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja. Direktor firme "Prokontrol " Slavko Bojić optužen je za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja, bivši direktor "Sineks laboratorije" Sani Crljić za pomaganje i direktor "Promedinga" Dragan Dubravac za zloupotrebe u postupku javne nabavke.

Svjedočila sekretarica Ujedinjene Srpske

Kao svjedok tužilaštva danas je saslušana Dragana Ivanović, koja je radila kao sekretarica u Ujedinjenoj Srpskoj. Ona je u sudnici potvrdila da je Zeljković imao ključ od prostorija stranke, te da je često dolazio, kao i da su u vrijeme njegovog boravka u stranku dolazili i drugi ljudi.

”Zeljković je dolazio u vrijeme pauze na svom poslu oko 10 časova, ali je znao da dolazi i u drugo vrijeme”, rekla je Ivanovićeva, koja nije mogla da se izjasni da li je izuzev Zeljkovića u stranku dolazio još neko od optuženih.

Suđenje Zeljkoviću:

Suđenje Zeljkoviću: "Svi se radovali cijeni od 6,9 KM po maski!"

Svjedokinja je u sudnici potvrdila i da je nju kao sekretaricu angažovao predsjednik US Nenad Stevandić, koji je inače njen tetak. Tužilac Sanja Tadić Stojisavljević je pojasnila da je Ivanovićeva saslušana upravo u svrhu dokazivanja optužbe da je Marković donosio novac u prostorije Ujedinjene Srpske.

Radnici UKC se žalili na odijela iz kesa za smeće

Svjedok Jelena Petrović u sudnici je ispričala da su zaštitna odijela u UKC Republike Srpske dolazila u kutijama, ali i u vrećama za smeće raznih boja. Pojasnila je da su se radnici UKC žalili da su odijela iz vreća drugačijeg materijala u odnosu na ona iz kutija, te da im je u njima veoma vruće. Ta odijela, kako je rekla, nisu imala deklaraciju i bila im je labava guma na rukavicama. Na pitanje tužioca ona je pojasnila da su odijela iz kutija ličila na pčelarska odijela.

Zaštitna odijela isporučivana u vrećama za smeće!

Zaštitna odijela isporučivana u vrećama za smeće!

Odbrana je potom pitala svjedokinju kako izgledaju pčelarska odijela, da bi ona odgovorila da joj je otac pčelar, te da su ta odijela od debljeg materijala.

Pratite nas i putem Vibera