Predmet ”Transporter”

Kolumbijski kokain, preko Gradine, stigao u Banjaluku

Čitanjem prepiski iz ”Skaj” i ”Anom” aplikacija u Sudu BiH nastavljeno je suđenje Bojanu Cvijetiću i ostalim optuženima za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom u predmetu ”Transporter”.

U sudnici su danas prezentovane komunikacije između više osoba kojima se, prema navodima tužilaštva, dokazuje 12. tačka optužnice koja se odnosi na nabavku pet kilograma kokaina iz Slovenije, od čega su tri kilograma prokrijumčarena u BiH, dok je ostatak završio u Zagrebu. Za to su optuženi Aleksandar Nikolić, Petar Dukić, Saša Rađević i Siniša Bačić.

U porukama se pominje da je kokain iz Kolumbije i da se radi o ”baš dobroj robi”. Nikolić je razmjenjivao i fotografije navodnog kokaina, na kojima se vidi ”cigla bijelog” sa utisnutim brojem 23.

Prema optužnici kupovinu droge dogovorio je Nikolić. Dobavljač je drogu dovezao u Zagreb, pa je Nikolić preko Dukića organizovao njen transport u BiH. U optužnici se navodi da je, za 1.000 evra, Bačić 10. februara 2021. godine drogu ilegalno prevezao preko graničnog prelaza Gradina u automobilu ”tiguan” i predao je Saši Rađeviću koji je drogu predao Dukiću, a on dalje jednoj osobi u Banjaluci i Nikoliću u Istočnom Sarajevu.

Kako je izgledao dio današnjeg ročišta u Sudu BiH, pogledajte u video prilogu.

U predmetu ”Transporter” optuženi su Bojan Cvijetić, Petar Dukić, Milivoje Todorović, poznat i kao Mr. Si, Aleksandar Nikolić, Haris Hodžić, Jelenko Knežević, Saša Rađević, nekadašnji glavni inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović, Davorin Popović, Goran Stojisavljević, Ivan Jurić, Dragan Kresojević, Slavko Brborović, Željko Maksimović, Еldin Hažbić, Radislav Tešić, Mladen Panić i Siniša Bačić. Optužnicom su obuhvaćene i firme ”Milko" d.o.o. Laktaši, firma  ”21. maj" d.o.o. Banja Luka i ”Star-R” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo.

Pogledajte kako je Railić tražio kokain: ”Daće ti brat draga srca 37 za kilo”

Pogledajte kako je Railić tražio kokain: ”Daće ti brat draga srca 37 za kilo”

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Cvijetić i ostali od početka 2019. do kraja 2021. organizovali, isplanirali i relizovali krijumčarenje 35 kilograma kokaina, iz Holandije i Belgije u BiH. Takođe, na teret im se stavlja i krijumčarenje od 3.000 kilograma skanka iz Albanije i susjednih zemalja, kao za i skladištenje veće količine skanka. Uhapšeni su u akciji ”Transporter” kada je MUP RS otkrio i zaplijenio oko 300 kilograma marihuane. 

Foto/video: Sud BiH

”Bašić primjetio da ga prati maskirani čovjek, ali zbog skromnosti tome nije pridavao pažnju”

”Bašić primjetio da ga prati maskirani čovjek, ali zbog skromnosti tome nije pridavao pažnju”


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.