Od ranije poznat policiji

Ko je Admir Arnautović Šmrk, koji je danas uhapšen u centru Sarajeva?

  • Izvor: Avaz
  • 25.07.2024. 20:03

Zbog tuče u Sarajevu, danas je uhapšen Admir Arnautović Šmrk sa još četiri osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, on je pretukao državljanina Ujedinjenih Еmirata, koji je iz Dubaija.

Njegova advokatica Alena Begović tvrdi da on nije učestvovao u tuči i da mu je određeno zadržavanje od 24 sata.

Nije okončana istraga

Inače, Admir Arnautović Šmrk se spominjao ranije u javnosti kao menadžer Džale Brata i Bube Korelija.

On se u toku 2022. i 2023. godine nalazio devet mjeseci u pritvoru tokom istrage Tužilaštva BiH, a kasnije su mu izrečene mjere zabrane. Ova istraga do danas nije okončana.

Zbog premlaćivanja državljanina UAЕ uhapšen Šmrk

Zbog premlaćivanja državljanina UAЕ uhapšen Šmrk

Tužilaštvo je tada navelo da se sumnja da je Arnautović, koji se tereti za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, novcem dobijenim izvršenjem krivičnih djela kupovao nekretnine, automobile i koristio ih u poslovnim tokovima.

Skaj aplikacija

Šmrk se sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. do danas, na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Holandije, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švajcarske, Slovenije, iako je znao da se radi o opojnoj drogi, kao i da nema odobrenje nadležnog organa za nabavku, kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, organizovao međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila neovlašćenim prometom opojnih droga kokain, kanabis i spid.

Arnautović je uhapšen u sklopu istrage o Skaj aplikaciji, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove, kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, tvrdi Tužilaštvo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.