Nastavak akcije "Kalaš"

Još dvoje uhapšenih zbog prometa oružja

  • 19.10.2018. 13:37

Lica čiji su inicijali R.O. /50/ i A.Š. /33/, oba iz Gračanice, uhapšena su u nastavku policijske akcije "Kalaš", usmjerene na sprečavanje nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Oni su osumnjičeni da su, zajedno sa licem R.B. koje je  uhapšeno prije dva dana u ovoj akciji, izvršili krivična djela kao članovi kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju. 

Lica, koja su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, predata su u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, uz izvještaj o počinjenog krivičnom djelu. 

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović potvrdila je ranije Srni da je 17. oktobra u Derventi slobode lišeno lice čiji su inicijali R.B. iz Brčkog kod kojeg je policija pronašla određenu količinu vojnog naoružanja. 

Akcija "Kalaš" sprovodi se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)