Mirna Miljanović

Iz MUP-a se oglasili o stravičnom ubistvu u Doboju

  • Izvor: RTRS
  • 31.01.2024. 08:55

Brzom reakcijom policijskih službenika više policijskih uprava, MUP Republike Srpske je za samo nekoliko časova pronašao lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistvo koje se dogodilo u Doboju, izjavila je Mirna Miljanović načelnica odjeljenja za Odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Najvažnije da su izvršioci identifikovani i pronađeni - istakla je Miljanovićeva.

Navela je da će ostale detalje predstavnici Policijske uprave u Doboju saopštiti na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kada je riječ o pedofilima i kako ih prepoznati, nažalost, kaže Miljanovićeva, pokazatelj je da je to neko najčešće blizak djetetu i neko koga porodica zna. Obično su to ljudi iz komšiluka, porodice, treneri.

Novi detalji ubistva u Doboju: Osumnjičena supruga i njen ljubavnik

Novi detalji ubistva u Doboju: Osumnjičena supruga i njen ljubavnik

Najbitnije je, u ovim slučajevima, obratiti pažnju na ponašanje djeteta, a prevashodno imati dobru komunikaciju sa djetetom, pratiti šta dijete govori, gdje se kreće, s kim ima komunikaciju na internetu, kad se povlači, kao i da za svaku sumnju potraži pomoć - rekla je Miljanovićeva.

Podsjetila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 2010. godine sprovodi edukativna predavanja za djecu, ali i roditelje o opasnostima na internetu i društvenim mrežama.

- Cilj predavanja je da se djeci podigne svijest o opasnostima koje se mogu dogoditi na društvenim mrežama i komunikaciji sa nepoznatim ljudima. Predavanja su bila edukativne prirode i pozitivno su se odrazila - istakla je ona.

Еkskluzivno: Pogledajte snimak privođenja u Banjaluci zbog brutalne likvidacije

Еkskluzivno: Pogledajte snimak privođenja u Banjaluci zbog brutalne likvidacije

Kada je riječ o registru pedofila, Miljanovićeva je rekla, da se u njega upisuju sva lica koja su pravosnažno osuđena.

- Ova lica se po Zakonu ne smiju približavati mjestima gdje je povećano prisustvo djece, kao i da su ustanove i organizacije koje su u kontaktu sa djecom, u obavezi da prilikom zapošljavanja imaju obavezu, da vide da li je određeno lice upisano u registru pedofila - istakla je ona.

Miljanovićeva navodi da je registar ispunio svrhu, jer nema lica koja su ponovila krivično djelo.

ATV otkriva: Ovo je brutalno ubijeni Dobojlija

ATV otkriva: Ovo je brutalno ubijeni Dobojlija

- Uglavnom se, nažalost, radi o novim licima - dodala je ona. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.