Ubistvo na Igmanu

Ispovijest brata ubijenog Armina Kahvića: Pustio je psa na mog brata, do Hitne je bio mrtav

  • Izvor: Avaz
  • 21.10.2024. 16:54

Admir Kahvić, brat ubijenog Armina Kahvića Buče, obratio se redakciji “Dnevnog avaza” kako bi demantovao tvrdnje da je njegovog brata u Hitnu pomoć prevezla djevojka.

Kako je naveo, djevojka je bila kod kuće s njegovom suprugom, dok je on, zajedno s dvojicom prijatelja, otišao na mjesto zločina na Igmanu.

“Dobio sam šokantan poziv”

Admir Kahvić opisuje trenutak kada je saznao za tragediju: “Telefon mi je bio na punjaču, ja sam bio u radnji. U 17:19 sati imao sam propušten poziv. Nazvao sam, javlja mi se Haris Džino, momak iz Hrasnice. Mene inače zovu Tomo, govori mi ‘Tomo molim te dođi prema Igmanu, Bučo je ubijen, pretučen je i ubijen’. Ja velim ko si ti, veli ja sam momak iz Hrasnice i tako ga znam,” rekao je Kahvić.

Uhapšen 25-godišnjak zbog ubistva na Igmanu

Uhapšen 25-godišnjak zbog ubistva na Igmanu

Odmah je, s još dvojicom prijatelja, krenuo prema Igmanu. Kada su stigli do automobila njegovog brata, šokirao ga je prizor.

“Sa svojim drugom sjedam u auto, međutim sjeda još jedan momak sa nama i mi smo pravo otišli prema igmanskom putu. Došli smo do auta, sjedi on u autu, masakriran od uboda po vratu, u lice, u srce, našli su samo devet uboda nožem,” ispričao je Kahvić.

“Nije bilo Hitne na Ilidži”

Kahvić je pokušao pozvati Hitnu pomoć, ali nije bilo vozila na raspolaganju u blizini. “Zovem Hitnu, vozila hitne nema na Ilidži. Pitam ih možemo li mi da ga stavimo u auto, Hitna kaže: ‘Možete’. Stavljamo ga u auto, ja govorim: ‘Mrtav je već,’ vidim da nema znakova života,” nastavio je svoju priču, te dodao: “Nas je policija dočekala kod Еnergoinvesta i pod pratnjom policije smo došli do Hitne. Tu ga je policija s nama izvlačila, odmah su rekli da je mrtav. To su vam prave informacije.”

Brat optužuje Ammara Muzura

Admir Kahvić je takođe otkrio da vjeruje kako je njegovog brata ubio Ammar Muzur iz Hrasnice.

Bivši političar vara sve redom, žrtve nemoćne, a izjave šokantne: ''Svi lažu''

Bivši političar vara sve redom, žrtve nemoćne, a izjave šokantne: ''Svi lažu''

“Ubio ga je Ammar Muzur nastanjen u Hrasnici, a ne u Žepču. Ići ću do kraja za ovo,” odlučan je Kahvić, te je dodao “Moj brat je privođen u akciji „Meta“ , odležao je za to godinu i po u Zenici, nema ništa više, sa mnom je radio u servisu. Ko zna koliko je bio mrtav, krv mu je bila skorena. Sve ću slike objaviti na Fejsbuku. Pustio je cuku na mog brata da ga ubije.”

Kahvić je najavio da će objaviti slike zločina na društvenim mrežama u znak protesta i poziva na pravdu za svog brata.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: