Saopštenje

Granična policija uhapsila šest osoba za pet dana

  • Izvor: ATV
  • 07.04.2023. 12:12

G.I. (41) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo “navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“, saopšteno je iz Granične policije BiH.

G.I. je uhapšen juče na graničnom prelazu Šepak a uhapsili su ga pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik.

“Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Brod su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod lišili slobode E.Š. (24.) jer je za njim Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela ‘teška krađa’”, navedeno je u saopštenju. 

Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Zenica. 

“Prethodno, 4. aprila 2023. godine, službenici ove jedinice su lišili slobode A.Š. (39.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Donji Svilaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj”, stoji u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 5. aprila 2023. godine, prilikom ulaska u BiH na prelazu Rača uhapsili E.S. (40) jer je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanka BiH je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

“Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 5. aprila 2023. godine, lišili su slobode V.B. (29.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela ‘prevara’. Bh. državljanin je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beča. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo”, stoji u saopštenju.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 2. aprila 2023. godine, uhapsili su A.B. (41.) jer je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela “udruživanje radi činjenja krivičnih djela“. 

“Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Šamac i predat službenicima Federalne uprave policije”, zaključeno je u saopštenju.