Banjaluka

Gligić sproveden u OJT: Sa maloljetnicima krao novac i nakit iz automobila

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 10:49

Cvjetin Gligić (18) iz Bijeljine, koji je uhapšen u akciji "Kopi" zbog sumnje da je zajedno sa više maloljetnika počinio 23 krađe, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Gligića će tokom dana ispitati nadležni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Kako saznajemo osumnjičeni su mahom krali novac, nakit i vrijednije stvari iz parkiranih automobila. Najveću štetu pričinili su u Bijeljini gdje su ukrali automobil ”mercedes” kojim su se odvezli do Doboja, gdje ga je policija i pronašla. Nakon toga su provalili u pravoslavnu crkvu u Stanarima iz koje su odnijeli novac.

U akciji ”Kopi” rasvijetljene 23 krađe, uhapšen Bijeljinac i maloljetnici

U akciji ”Kopi” rasvijetljene 23 krađe, uhapšen Bijeljinac i maloljetnici

U PU Banjaluka navode da su u okviru akcije ”Kopi” rasvijetljena 23 krivična djela koja su počinjena na području Banjaluke, Doboja i Bijeljine.

”Uhapšen je C.G. zbog sumnje da je zajedno sa više maloljetnika počinio 18 krivičnih djela teške krađe, zatim oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krađu. U Bijeljini je izvršio tešku krađu, kao i na području opštine Stanari”. Materijalna šteta koja je pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 115.500 KM”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje da se osumnjičenom na teret stavlja i ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu maloljetnika u cilju prikrivanja krivičnih djela za koje je osumnjičen.

Oglasila se policija: Kod Simića pronađeno 5,5 kilograma marihuane, 4.200 evra, vaga

Oglasila se policija: Kod Simića pronađeno 5,5 kilograma marihuane, 4.200 evra, vaga

”Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Naglašavaju da se sve mjere i radnje prema maloljetnicima preduzimaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.