Bivši specijalac FUP-a

Dženis Kadrić, član kartela "Tito i Dino", pušten u kućni pritvor

 • 03.05.2024. 14:21

Bivši specijalac FUP-a i osumnjičeni za organizovani kriminal u okviru kartela "Tito i Dino" Dženis Kadrić pušten je iz pritvora, u kojem je proveo tri mjeseca.

Tužilaštvo BiH je ranije zatražilo stroge mjere zabrane za Dženisa Kadrića, nakon tromjesečnog pritvora.

Stroge mjere zabrane podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta boravka odnosno kućni pritvor, te zabranu kontaktiranja sa svjedocima. Kućni pritvor može biti realizovan na više načina, nošenjem nanogice ili dolaskom policijskih službenika na adresu.

Sud BiH je ovaj prijedlog mjera prihvatio te je samim tim Kadrić izašao iz pritvora.

Zbog kartela

Zbog kartela "Tito i Dino" biće priveden i direktor FUP-a Vahidin Munjić?

Podsjetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizovali su početkom februara akciju kodnog naziva "Konsiljere'' (Consigliere). Tom prilikom su uhapsili dva muškarca - Dženisa Kadrića (1989. Sarajevo) i Alema Hodovića (1983. Priboj) zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca.

Aktivnosti se provode sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim djelima u redovan platni promet u BiH, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

U Sarajevu uhapšen Dženis Kadrić, tjelohranitelj Еdina Gačanina Tita

U Sarajevu uhapšen Dženis Kadrić, tjelohranitelj Еdina Gačanina Tita

Hodović je pušten iz pritvora ranije, a Kadrić tek danas, no ovaj predmet je dobio razvoj događaja tokom prethodnih sedmica nakon što su 23 osobe uhapšene zbog sumnje na organizovani kriminal u okviru kartela "Tito i Dino". Za 18 njih je utvrđen osnov sumnje da su počinili krivično djelo te im je određen pritvor ili mjere zabrane, dok se za pet pripadnika FUP-a i dalje vodi istraga i osumnjičeni su, ali bez ikakvih sudskih mjera.

Pratite nas i putem Vibera

 • 19:55 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 20:00 Еmisija: Bingo

  Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

 • 20:30 ATV Specijal: Krim

  Zavirili smo u najskrivenije, najljepše, ali i najmračnije kutke Krima. Otkrivamo: Šta su na krimskom poluostrvu radili Stari Grci? Gdje se nalazi kolijevka ruskog pravoslavlja? Kako je ovo rusko poluostrvo pomirilo antiku, orijent i vizantijsko nasljeđe?

 • 21:00 Film: Zvaću te Po (12+)

  Film: Zvaću te Po (12+)

 • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

  Serija: Crna Guja (12+)

 • 22:55 Noćni program

  Noćni program