Auto-put

Državljanin Srbije učestvovao u nesreći u Hrvatskoj: Stradale dvije osobe

  • Izvor: Blic
  • 04.08.2024. 16:01

Nesreća se dogodila oko 23 sata, na auto-putu Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prelaza Bajakovo, u njoj su stradale dvije osobe, a prema navodima policije, u nesreći je učestvovao i državljanin Srbije.

Uviđajem je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada su se dvojica muškaraca kao pješaci kretali južnom kolovoznom trakom auto-puta A3, iako je na kolovozu auto-puta zabranjeno kretanje pješaka, a na njih je automobilom riječkih registracionih oznaka naletio 50-godišnji državljanin Srbije – saopšteno je iz policije.

Potom su u tijela dvojice muškaraca, odbačena na kolovoz, udarila dva vozila njemačkih oznaka kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, njemački državljani, koja su se kretala iza automobila 50-godišnjaka.

– Dvojica pješaka smrtno su stradala, dok je 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u automobilu riječkih registracijskih oznaka, lakše povrijeđena – navodi se.

Od troje vozača uzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi vještačenja.

Tijela stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi sprovođenja obdukcije i identifikacije.

Pratite nas i putem Vibera