Nasilje u porodici

Drama u Kneževu: Pucao iz puške i policajcima prijetio ubistvom

Branislav B. (44) iz Kneževa uhapšen je juče nakon što je pijan izazvao pravu dramu kada je, naoružan automatskom puškom, uznemirio svoju majku, da bi potom pucao u dvorištu i prijetio ubistvom policajcima koji su došli u intervenciju.

Kako saznaje ATV Branislav B. je zbog nasilja u porodici već prolazio kroz policijske evidencije i nedavno mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja iz porodičnog doma.

”Uprkos izrečenim mjerama osumnjičeni je juče došao pred kuću u kojoj boravi njegova majka i pokušavao je da uđe. Nakon toga je uzeo automatsku pušku i u dvorištu ispalio najmanje dva hica. Intervenisala je patrola policije, ali je osumnjičeni i u njih uperio cijev puške i prijetio da će ih pobiti”, navodi izvor ATV-a.

U PU Banjaluka navode da je B.B. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodčnoj zajednici, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

”Policija je juče oko 13.10 časova prijavljeno je nasilje u porodici, te da je B.B. pucao iz vatrenog oružja u dvorištu porodične kuće u Kneževu, nakon čega se putničkim vozilom udaljlio sa lica mjesta. U neposrednoj blizini lica mjesta, policijski službenici su se susreli sa B.B., koji je zasutavio vozilo, a potom prema policijskim službenicima koji su postupali po prijavi usmjerilo vatreno oružje - pušku i prijetio im”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da je na licu mjesta izvršen uviđaj, tokom kojeg je pronađena i oduzeta automatska puška ”M70” sa okvirom i 30 metaka, te još dva okvira sa 42 metka, kao i dvije čaure od ispaljenih metaka.

”Nakon hapšenja B.B. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,16 g/kg alkohola u organizmu. O svemu navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Kneževo, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, saopšteno je iz PU Banjaluka

Dodaju da protiv osumnjičeni biti podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Kotor Varoši, jer je počinio više saobraćajnih prekršaja. To se, kako saznajemo, odnosi na vožnju u pijanom stanju, kao i činjenicu da je upravljao vozilom koje nije registrovano, a na njemu su zatečene nepripadajuće registarske oznake.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lice B.B. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, saopštila je policija.


Pratite nas i putem Vibera