Prevozio migrante

Drama u BiH: Kombijem se zaletio u policiju, pa pobjegao

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 08.10.2024. 07:09

Na putu između Tomislavgrada i Kupresa odvijala se policijska potjera za kombijem marke mercedes sprinter bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji M.Š. iz Prijedora, zbog saznanja da je na području Posušja dovezao strane državljane te ih ostavio u blizini granice sa Hrvatskom.

Kako je kazao portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak, M.Š. je je oštetio dva policijska vozila MUP-a prilikom probijanja policijske blokade na magistralnom putu koji povezuje Tomislavgrad i Kupres.

Prema riječima Vrdoljaka, na više mjesta na području opštine Tomislavgrad bile su postavljene policijske blokade koje je imenovani vozač vješto izbjegavao vozeći se lokalnim seoskim putevima.

Dolaskom pred ulaz u Tomislavgrad, uočivši još jednu policijsku patrolu, on se dao u bijeg naseljima ispod planine Ljubuše u pravcu Šujice odnosno Kupresa, gdje mu je takođe bila postavljena blokada na magistralnom putu M-16 pred ulaz u Kupres sa dva policijska vozila.

Dječak ubica danas po prvi put izlazi sa klinike

Dječak ubica danas po prvi put izlazi sa klinike

Vrdoljak dalje navodi da se M.Š nije zaustavio pred policijskom preprekom, probio je nasilno čime je nastavio bijeg prema Šipovu, da bi zbog oštećenja na kombiju, to vozilo završilo u dvorištu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suvom polju pored Kupresa.

Napustivši vozilo vozač se, kako je kazao Vrdoljak, dao u bijeg pješice da bi bio u daljnjoj potjeri savladan i uhapšen od strane službenika PS Kupres i sproveden u njihove prostorije gdje se nalazi na zadržavanju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?