U nevesinjskom selu Zovi Do

Drama trajala šest sati: Rafali odzvanjali, odjekivale bombe, čulo se ''Alahu ekber''

  • Izvor: ATV
  • 20.08.2024. 19:09

Punih šest sati trajala je drama u nevesinjskom selu Zovi Do, rafali su odzvanjali svako malo, odjekivale su i bombe. Sve je to iz jedne napuštene kuće radio nepoznati muškarac.

Prvo je zapucao na mještane, a onda i na jake policijske snage. Na kraju je izgubio život.

Sve se dešavalo u ovoj kući i oko nje. Prema informacijama ova kuća u Zovom Dolu napuštena je 15 godina.

Svjedok drame u Nevesinju: Ponio sam pušku, opkolili smo ga i onda je počelo...

Svjedok drame u Nevesinju: Ponio sam pušku, opkolili smo ga i onda je počelo...

Iz ove kuće su mještani vidjeli dim zato su i odlučili da provjere šta se dešava.

"Otključali vrata da vide šta se dešava unutra i onda kada su otvorili vrata vidjeli su da je čovjek povukao merdevine, ljestve gore prema iskoku na ploču i onda je bacio bombu i onda su zovnuli policiju", priča Lazar Milinić, mještanin.

Dragan Benderać ovoj drami je prisustvovao od samog početka.  

Detalji drame u Nevesinju: Napadač duže vrijeme boravio u napuštenoj kući, pronađene ukradene stvari

Detalji drame u Nevesinju: Napadač duže vrijeme boravio u napuštenoj kući, pronađene ukradene stvari

"On je prvo bacio bombu na nas odozgo, pa je onda počeo pucati. On je pucao, pucao.... Onda je došla žandarmerija i policija i mi smo se sklonili, ali on je uništio naša auta. Je l' iko povrijeđen? Od bombe samo malo imam jedan geler, a ovaj kolega moj isto je povrijeđen od bombe", priča Dragan.

Mještani Zovog Dola danas u šoku. Pričaju da nepoznatog gosta nisu primjećivali, neki su se žalili da im nestaje stoka. Lolina kuća je odmah iza šume, kao i ostalima ni njoj nije bilo svejedno.

"Ne mogu da vjerujem da se nešto tako desilo u Zovom Dolu koji je na kraju svijeta, ovdje nema ništa nego mi i životinje i šta drugo", kaže Lola Milenić.

"Jeste li vi čili pucnje? Juče je čitavo vrijeme pucalo, on je najvjerovatnije pucao. Nije svejedno normalno", rekao nam je Danilo Kovačević, mještanin.

Dodik o slučaju u Nevesinju: Javnost treba da zna da se radi o teroristi

Dodik o slučaju u Nevesinju: Javnost treba da zna da se radi o teroristi

PS Nevesinje je juče oko 20 do 5 primila prijavu, odmah su bili u Zovom Dolu, evakuisali mještane i opkolili kuću. Pucnjava nije stajala pa je stigla i žandarmerija te pripadnici PU Trebinje. Iako su rizikovali živote, momci u plavom odustajali nisu. Lice se nije željelo predati.

"Lice je na kraju uz otvaranje ulaznih vrata objekta u kojem se nalazilo i povike "Alahu ekber" upotrijebilo vatreno oružje prema policijskim službenicima. Vatreno oružje je do tada upotrebljavano u više navrata. Policijski službenici su svojom profesionalnošću situaciju izveli do kraja bez povreda po građane i policiju", rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Uviđaj je trajao satima, sve pod nadzorom tužioca Bojane Marković koja za razgovor nije bila raspoložena.

Mještanin Nevesinja nakon drame: Bacao je bombe, bio je ovo teroristički akt

Mještanin Nevesinja nakon drame: Bacao je bombe, bio je ovo teroristički akt

Iz Tužilaštva je stiglo saopštenje, tamo piše da će se sutra uraditi obdukcija i uzeti DNK nakon čega će biti poznato više detalja. Pišu da nisu pronašli dokumente, ali jesu čitav arsenal oružja, ali i neke ukradene stvari. ATV saznaje da su pronađene stvari koje su ukradene iz kuća na području nekoliko sela u opštini Berkovići. U februaru ove godine ATV je izvještavala o krađama i provalama u nekoliko sela, tada su nam mještani rekli da su u strahu jer vrletima tumara njima nepoznato i čudno lice.

Pratite nas i putem Vibera