MUP Republike Srpske

Dopunjen izvještaj: Zloupotrebama u ŠG „Borja“ budžet oštetili za više od 1,5 miliona maraka

  • Izvor: ATV
  • 15.10.2021. 13:24

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dopunilo je izvještaj protiv odgovornih i slušbenih lica u ŠG „Borja“, koji se sumnjiče da su zloupotrebama u ovom šumskom gazdinstvu budžet Republike Srpske oštetili za više od milion maraka.

Naime, Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnija je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj Dopunu izvještaja o otkrivanju devet osoba koji su osumnjičeni da su u svojstvu odgovornih i službenih lica u Šumskog gazdinstva ''Borja'' Teslić, počinili  više krivičnih djela.

Dopuna izvještaja podnijeta je protiv osoba čiji su inicijali S.B., Z.G., M.K., M.M., M.G., L.R., R:T., M.M. i S.K., koji se sumnjiče da su budžet Republike Srpske oštetili za 760.744,56 KM. Ukupna imovinska šteta biće utvrđena nakon izvršenog vještačenja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Protiv istih osoba je 28. aprila ove godine podnesen izvještaj zbog sumnje da su pričinili štetu u iznosu od 1.003.325,00 KM, a sa dopunom izvještaja, budžet Republike Srpske je oštećen za 1.764 069,56 KM. 

Navedeni su, prema dopunjenom izvještaju, osumnjičeni za krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan rad u službi, 'sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave te za pustošenje šuma.


Tagovi: