Velibor Popović

Direktor "Perutnine Ptuj" otkrio uzrok trovanja radnika

  • Izvor: ATV
  • 06.06.2024. 12:13

Direktor "Perutnine Ptuj" iz Srpca Velibor Popović rekao je za ATV da se 16 radnika ove firme juče nakon obroka požalilo na stomačne nakon čega su upućeni na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

"Juče u drugoj smjeni od 19:30 časova u pogonu u kojem je 30 ljudi su poslije obroka 16 radnika osjetili stomačne tegobe, otišli su u Hitnu pomoć u srbački Dom zdravlja, a nakon toga su u Banjaluku na infektologiju, tamo je jedna radnica zadržana, svi ostali su pušteni u dobrom stanju i nema nekakvih većih problema", rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, sve se dogodilo u fabričkoj menzi, gd‌je se svakodnevno hrane radnici.

Otrovalo se 16 radnika

Otrovalo se 16 radnika "Perutnine ptuj"

Popović je otkrio šta bi mogao biti uzrok trovanja radnika.

"To povezujemo sa nekakvom barenom slaninom", rekao je Popović.

Popović je istakao da su na terenu trenutno nadležni inspektori koji poduzimaju potrebne radnje uzimaju te da se uzimaju brisevi površina i uzorci sirovine od kojih je pravljena hrana.

"Mi radimo dalje normalno, to su neke stvari koje nije dobro da se dešavaju, ali to je za 18 godina prvi put", rekao je Popović.

On je istakao da će se više znati nakon analiza koje budu urađene i da se radi o mesu koje nije iz proizvodnje "Perutnine Ptuj".

"Naši proizvodi su apsolutno isključeni iz tog dijela i prolaze sve one analize koje su potrebne", rekao je Popović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.