Ministar unutrašnjih poslova

Dačić otkrio detalje nesreće u kojoj je poginuo vozač autobusa

  • Izvor: Agencije
  • 21.05.2024. 14:10

Vozač kamiona koji je izazvao saobraćajnu nesreću kod Obrenovca, kada je poginuo vozač autobusa, a povrijeđeno je 16 osoba, priveden je brzom intervencijom policije nakon što je pobjegao sa lica mjesta.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je prema prvim izvještajima Saobraćajne policije vozač kamiona, koji je udario u autobus, odgovoran za nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a 16 ljudi je potražilo pomoć.

"Vozač je pobjegao prije dolaska policije, znamo ko je i on će uskoro biti pronađen“,  rekao je Dačić novinarima nakon obilaska Policijske uprave za grad Beograd, a ubrzo nakon toga, Tanjugu je rečeno da je vozač priveden.

Stravičan sudar autobusa i kamiona: Ima stradalih, više od 20 povrijeđenih

Stravičan sudar autobusa i kamiona: Ima stradalih, više od 20 povrijeđenih

Podsjetimo, nesreća se dogodila jutros oko 10.10 sati na Valjevskom putu u mjestu Stubline. Na fotografijama sa mjesta nesreće vidi se kako je kamion udario u autobus i to baš u vozačevu stranu. Izvor Kurira rekao je ranije da je nastradao vozač autobusa na liniji 860T, M.R.

"Do sudara je izgleda došlo kada je kamion presjekao put iz za sada nepoznatih razloga i zakucao se u autobus pun putnika“, objasnio je izvor.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.