Bor

Da li je ovo fijat kojim su osumnjičeni udarili malu Danku?

  • Izvor: RTS
  • 04.04.2024. 22:15

Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je saučešće članovima porodice ubijene djevojčice Danke Ilić i zahvalila im na saradnji sa policijom.

Podsjetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca.

Već drugog dana utvrđeno je da se bijelo vozilo fijat panda kretalo tuda, kao i još 16 vozila. Međutim, samo dva vozila su se vratila istim pravcem, među kojima i panda.

"Nakon iscrpnog razgovora sa majkom, jer je dijete bilo sa njom, ona je zapazila dok je tražila dijete, belo panda vozilo parkirano u blizini. Konstatovali smo da se radi o vozilu vodovoda", rekla je major policije za "RTS".


Mučili kćerku danima, ubili je pa bacili u kanal: Počelo suđenje Saši i Maji

Mučili kćerku danima, ubili je pa bacili u kanal: Počelo suđenje Saši i Maji

Djevojčica je viđena u periodu 13.45 do 13.52, a vozilo panda je u 13.50 bilo ispred ulaza u kapiju. Djevojčica je prije toga viđena na raskrsnici, druga kuća od placa, gdje je majka bila sa djetetom.

U međuvremenu se pojavila fotografija na kojoj se navodno vidi bijela fijat panda kojom su osumnjičeni navodno udarili Danku.

Mediji nisu mogli da utvrde vjerodostojnost fotografije i da li se zaista radi o pomenutom automobilu.

"Еliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo panda. Nakon zaustavljanja kod ulaza u kapiju, oni sjedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, djevojčica je bila sa desne strane kolovozne trake, išli su nadole malom brzinom. Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gdje je alat, odvezli su je do vještačke deponije", rekla je Otović Pjanović.


Za danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Za danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Ističe da su to informacije prema priznanju osumnjičenih, ali i da ima mnogo potvrda zahvaljujući uporednim tehničkim metodama koje su vršene, na osnovu dži-pi-esa i njihovih telefonskih uređaja.

"Dva dana nakon toga tijelo su premjestili", rekla je Otović Pjanović.

Podsjetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dijete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za djevojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: