Direktor Instituta za javno zdravstvo

Branislav Zeljković sproveden u Republičko javno tužilaštvo

  • Izvor: ATV
  • 16.09.2021. 16:31

Branislav Zeljković sproveden je u Republičko javno tužilaštvo, a nakon obrade biće poznato da li će mu biti određena mjera pritvora.

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas u poslijepodnevnim časovima Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva lice B.Z. koje je lišeno slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“. Istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo, Branislav Zeljković, priveden je sinoć u Banjaluci.

Podsjećamo, tri lica su već sprovedena u Republičko javno tužilaštvo.

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva tri lica koja su juče lišena slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Pomenuta lica, slobode su lišena juče, a u okviru policijskih aktivnosti izvršeni su pretresi na osam lokacija koje koriste lica lišena slobode.

Njihov advokat Miloš Stevanović potvrdio je danas da će Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva zatražiti pritvor za sve osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja u postupku javnih nabavki.


  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)