Denis Buntić

Bivši hrvatski rukometaš pretukao suprugu: Uhapšen u BiH

  • Izvor: 24sata.hr
  • 24.09.2023. 17:17

Denis Buntić, bivši hrvatski rukometni reprezentativac, priveden je u petak zbog napada na suprugu Klaru Buntić, a policija je pretragom kuće pronašla veliku količinu vatrenog oružja.

On je uhapšen u Ljubuškom, a što je i potvrđeno lokalnim medijima.

"Osumnjičeni D.B. priveden je zbog krivičnog djela nasilje u porodici, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih stvari. Pritvor je podnesen zbog opasnosti od uticanja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivična djela", potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužlaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Portal 24sata je u posjedu audio snimka na kojem se čuje kako Buntić krvnički mlati suprugu Klaru, a ona ga plačući moli da prestane. Snimak nisu objavili jer je, kako navode, uznemirujuć i mučan. Na njoj se čuje kako ga Klara preklinje da je ne tuče i govori kako to nije zaslužila. Čuju se i njeni jauci i udarci. Buntić ponavlja 'Šta nisi zaslužila?' dok psuje, vrijeđa i udara je.

Snimak traje nekoliko užasnih minuta. 

Buntić je nastavlja mlatiti, viče joj da izlazi dok ga ona preklinje da prestane.

„Molim te, molim te, šta sam ti uradila? Šta sam ti uradila?“, žena preklinjući ponavlja kroz plač. 

„Nemoj me udarati više! Nemoj me! Nemoj više!“, moli ga ona dok je on ušutkava. Žena vrišti od boli. Udarci odjekuju dok joj on prijeti i vulgarno je vrijeđa. Prijeti joj da će je ubiti. Ona ga moli da je pusti, da se može spremiti i otići. U pozadini se čuje plač djeteta, piše 24sata.

Ovaj portal je ranije objavio ispovijest Klare Buntić.

„Zatvorila sam oči dok me udarao. Nisam se mogla odbraniti. Udarao me u leđa, u glavu, u trticu... Pobjegla sam u trenutku kad se okrenuo“, ispričala je Klara Buntić. 

Njen suprug priveden je u petak u Ljubuškom nakon napada, a policija mu je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja, uključujući i zolje te automatsko oružje. Ipak, pušten je nakon ispitivanja i neće u pritvor. Kako kaže Klara Buntić, Denisova majka radi u tom sudu.

Rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom, Denisu Buntiću je zabranjen prilazak supruzi Klari na udaljenosti manjoj od 100 metara. Buntić se takođe mora javljati u Policijsku upravu Ljubuški svakog dana, saznao je portal Avaza.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.