Predrag Ratković

Bivši pripadnik Crvenih beretki uhapšen u Tuzli

  • Izvor: Kurir
  • 04.08.2024. 11:26

Bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković uhapšen je u petak u Tuzli.

Njega su u petak naveče identifikovali inspektori obavještajnog odjela Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon čega su specijalci proveli akciju u blizini Hotela Tuzla. Petković je posjedovao srbijanske dokumente Nenad Dragosavac. Kod njega u momentu hapšenja nije pronađeno oružje.

Bez obzira na to, Ratković će biti predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona koje bi trebalo odlučiti o njegovoj daljoj sudbini.

U martu ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave. On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, takođe bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Prije ove presude, Ratković i Blagojević su bili osuđeni na po 30 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu presudu. U ponovljenom postupku Raković je kao suizvršilac dobio 16 godina, a Blagojević 20 godina zatvora. Presuda je u martu postala pravosnažna. Bez obzira na to Ratković je na slobodi, dok za njim nije bila raspisana ni potjernica.

Osim presude za ubistvo Bjelanovića, Ratković je osuđivan i za pokušaj ubistva. Mediji u Srbiji su ga dovodili u vezu sa bajkerskom kriminalnom skupinom Banditosi, navodeći da je u pitanju plaćeni ubica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film: 16 blokova (12+) (R)

    '' Film: 16 blokova (12+) (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (R) (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (r)