Šverc

Akcija 'Šljivice': Privedeno 13 osoba, u toku pretresi širom BiH

Policijski službenici SIPA priveli su 13 osoba u okviru akcije ”Šljivice” usmjerene na procesuiranje kriminalne grupe osumnjičene za organizovani kriminal u vezi sa švercom akcizne robe.

U SIPA navode da su, po naredbama Suda BiH, u toku pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca.

”U okviru akcije vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela organizovani kriminal, u vezi sa poreskom utajom ili prevarom, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina, i pranje novca”, saopštila je SIPA.

Pojašnjavaju da je pretresima obuhvaćeno 14 osumnjičenih.

”Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica BiH, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela”, navode u SIPA.

Osim SIPA u akciji učestvuju MUP Republike Srpske, MUP Tuzlanskog kantona i Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Akcija je u toku i više informacija biće poznato po njenom završetku.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.