PU Banjaluka

Akcija ”Blejd”: Rasvijetljeno pet pljački, uhapšena dva razbojnika

U akciji ”Blejd” policija je uhapsila B.D. i S.M. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili četiri razbojništva i jedan pokušaj razbojništva.

Kako saznaje ATV radi se o Borislavu D. (34) i Stefanu M. (27).

Slaviša Kojić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka, pojasnio je da osumnjičeni nisu povezani, te da su djelovali odvojeno.

”B.D. se sumnjiči da je naoružan nožem i maskiran u predjelu lica 22. januara opljačkao radnika marketa, a 28. aprila ove godine radnicu sportske kladionice, pričinivši štetu od oko 700 maraka. Osumnjičen je i da je na isti način 26. aprila pokušao da izvrši razbojništvo u sportskoj kladionici”, rekao je Kojić.

On kaže da se S.M. tereti da je 4. marta i 28. aprila takođe maskiran i pod prijetnjom nožem izvršio razbojništvo na benzinskim pumpama u Banjaluci, iz kojih je ukrao 2.600 maraka.

”Obojica su razbojništva počinili uz prijetnju nožem i fizičke snage, maskirani u predjelu lica. U razbojništvima niko nije povrijeđen, ali je u jednom slučaju došlo do naguravanja razbojnika sa žrtvom”, rekao je Kojić.

Dodao je da su sve aktivnosti preduzimane pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

”Po naredbi suda izvršeni su pretresi kuće i vozila S.M. pri čemu su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Kod osumnjičenih su pronađeni i oduzeti noževi koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela”, istakao je Kojić.

On navodi da B.D. i S.M. ranije nisu prolazili kroz policijske evidencije.

”Od početka godine na području PU Banjaluka evidentirano je sedam razbojništava i sva su rasvjetljena”, istakao je Kojić.


Pratite nas i putem Vibera